Антикорупційний суд продовжив арешт адвоката зі справи Князєва

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку дії тримання під вартою, але зменшив заставу.
Олег Горецький

Вищий антикорупційний суд продовжив до 16 жовтня строк тримання під вартою адвоката Олега Горецького, якого НАБУ і САП підозрюють у пособництві судді Верховного суду Всеволоду Князєву в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди за ухвалення рішення в інтересах олігарха Костянтина Жеваго.

Таке рішення 4 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт адвоката Горецького на два місяця. Апеляційна палата зменшила йому розмір застави до 60 млн грн. Детектив НАБУ і прокурор САП просили продовжити строк дії арешту.

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного (Олега Горецького – ред.), подане у межах кримінального провадження, - задовольнити частково. Продовжити підозрюваному строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою у державній установі «Київський слідчий ізолятор» у межах строку досудового розслідування, тобто до 16 жовтня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Одночасно суд знову зменшив заставу – до 45 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП підозрюють колишнього голову, суддю Верховного суду Всеволода Князєва в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він отримав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: