Росія модернізує «шахеди», якими б'є по Україні – Ігнат

Читать на русском
Російська окупаційна армія модернізувала іранські дрони-камікадзе Shahed, якими атакує територію України. Про це повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
Фото: Суспільне Вінниця

Російська окупаційна армія модернізувала іранські дрони-камікадзе «Shahed», якими атакує територію України.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У ГУР розповіли, з якою проблемою зіткнулася рф при збірці «шахедів»Російська федерація справді почала збирати дрони-камікадзе на своїй території, однак у процесі виготовлення окупанти стикаються з деякими проблемами. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

«Протягом року противник застосовує «шахеди» – перший був помічений у середині вересня біля Куп'янська. З того часу вже минув рік часу, противник модернізує «шахеди», робить їх менш помітними для наших систем радіолокації», – розповів Ігнат.

За словами представника Повітряних сил, фахівці, які досліджують фрагменти або дрони, знаходять там нові елементи, що покращують тактико-технічні можливості БПЛА.

При цьому він додав, що практично все озброєння, яке зараз використовується на лінії фронту, було модернізоване або змінене за останній рік.

Нагадаємо, що ворог посилив атаки на Південь України. Так, у ніч на 8 вересня росія запустила на Одещині 20 дронів – 16 з них було знищено Силами оборони.

Раніше Ігнат розповів про підготовку ЗСУ до можливих масованих осінніх атак з боку росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: