Речник Повітряних сил розповів про підготовку до можливих масованих осінніх обстрілів

Читать на русском
Повітряні сили продовжують зміцнювати свої сили напередодні можливих осінніх обстрілів. Росія тим часом збільшує виробництво дронів.
armyinform

Повітряні сили продовжують зміцнювати свої сили напередодні можливих осінніх обстрілів. Росія тим часом збільшує виробництво дронів.

Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в етері телемарафону.

«Ми зміцнюємо наші повітряні сили, всі Сили оборони зміцнюють свою ППО. ППО малого радіуса дії, звісно, не має такої дистанції для знищення повітряних цілей, однак якщо їх буде більше, то й результат буде кращим», – заявив він.

Він наголосив, що рф не має того запасу ракет, який був в її арсеналі раніше. Водночас вони збільшують виробництво дронів.

«Українці готові, думаю, енергетики підготувались до негативних сценаріїв й протиповітряна оборона безумовно. Рік тому ми взагалі не мали західних засобів середнього радіуса дії. У нас лише восени з'явились перші NASAMS та IRIS у дуже обмеженій кількості. Якщо подивитись, сьогодні ми маємо таке різномаїття засобів ППО, якого немає у всьому світі», – додав речник.

За словами Ігната, усе західне ППО доповнює радянську техніку України, яка також доволі ефективно працює, лиш цього досить недостатньо. Зокрема систему оборони могли б доповнити винищувачі F-16, які б здійснювали прикриття з повітря та перехоплювали ворожі цілі на підступах.

Нагадаємо, вночі 3 вересня російські окупанти здійснили кілька хвиль атак БпЛА «Shahed-136/131» на південь України. Сили ППО знищили 22 з 25 безпілотників ворога.

Рятувальники показали наслідки російської атаки по Одеській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: