ВАКС вкотре продовжив обов'язки бізнесмену Кауфману

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.
Борис Кауфманфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 31 жовтня строк дії обов'язків, покладених на бізнесмена Бориса Кауфмана, якого НАБУ і САП підозрюють у створенні злочинної організації в Одесі.

Таке рішення 31 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту бізнесмена Кауфмана з альтернативою 129 млн грн. Ці кошти внесли і він вийшов із СІЗО під такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; завчасно повідомляти про кожне відлучення із міст Одеси та Києва; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування з підозрюваними та свідками; носити електронний браслет та здати на зберігання закордонні паспорти. Пізніше суд повернув Кауфману паспорти та зняв з нього браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію решти обов'язків. Прокурор клопотання підтримав частково, змінився обов'язок завчасно повідомляти про кожне відлучення із міст Одеси та Києва на зобов'язання не покидати межі України.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків у кримінальному провадженні - задовольнити частково. Продовжити підозрюваному (Борису Кауфману – ред.) покладені на нього обов`язки на строк 2 місяці», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: