ВАКС зменшив розмір застави судді Верховного суду Князєву

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання захисника підозрюваного судді Верховного суду і зменшив заставу.
Всеволод Князєв

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою суддю Верховного суду Всеволода Князєва, але зменшив альтернативу у вигляді застави з 75 до 55 млн грн.

Таке рішення 31 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС Ігор Строгий, повідомляє «Слово і діло».

Топ найбільших застав підозрюваним під час повномасштабної війниРейтинг найбільших застав підозрюваним, призначених судом у період повномасштабної війни – на інфографіці.

Як відомо, антикорупційний суд продовжив до 8 вересня арешт Князєва. Альтернативою йому визначили 75 млн грн застави. Водночас захисник судді подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання захисника підозрюваного (Всеволода Князєва – ред.) про зміну запобіжного заходу задовольнити частково. Зменшити розмір застави, визначений підозрюваному ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 11 липня 2023 року, як альтернативний запобіжний захід з 75 000 000 гривень до 55 000 000 гривень», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП підозрюють колишнього голову, суддю Верховного суду Всеволода Князєва в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він отримав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: