Одна з країн Європи викупила для України ракети Sea Sparrow – ЗМІ

Читать на русском
Країна викупила у Німеччини ракети цього типу, які використовувались на німецьких фрегатах типу Бремен.
U.S. NAVY PHOTO

Міністерство оборони Бельгії викупило в Німеччини ракети Sea Sparrow, частина з яких призначені для військової допомоги Україні.

Про це повідомляє бельгійське видання L’Echo.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Зазначаються, що загалом викуплені 14 ракет, вісім з яких підуть в Україну.

Німеччина напередодні вивела з експлуатації останній фрегат, який використовував ці американські боєприпаси. Україна може переробити їх для використання з землі або з безпілотників. Бельгія змогла придбати їх по €7 тисяч за штуку.

Нинішня допомога вартістю €150 тисяч також передбачає поставку 3 200 магазинів для штурмових гвинтівок і близько півсотні вибухових пристроїв для підриву наземних перешкод.

«Плануються нові поставки, зокрема, у сфері протиповітряної оборони, постачання боєприпасів і навчання бійців», – додала Дедондер.

Наразі невідомо з якої платформи будуть використовуватись ракети, але як зазначалось раніше, Україна та Польща проводять роботи по інтеграції ракет Sea Sparrow на самохідну вогневу установку 9А310 зі складу зенітно-ракетного комплексу Бук.

Нагадаємо, США уклали контракт із оборонною компанією Raytheon на випуск ракет класу «повітря – повітря» AMRAAM. Снаряди передадуть, зокрема, Україні.

Раніше німецька опозиція заявила, що прагне спільного європейського рішення про надання далекобійних ракет Taurus Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: