Україна отримає австралійські антидронові комлекси Slinger – деталі

Читать на русском
Австралійська система Slinger може протидіяти багатьом цілям, використовуючи унікальний боєприпас. Зокрема, збивати гелікоптери та іранські Шахеди.
фото: Фокус

Австралійська компанія Electro Optic Systems передасть Збройним силам України антидронові комплекси Slinger. Вони здатні збивати гелікоптери та «Шахеди».

Про це йдеться у заяві виконавчого віцепрезидента EOS Метта Джонса на сайті компанії.

Зазначається, що комплекс був створений на базі 30 мм гармати M230LF та 7,62 мм кулемета MAG58 та встановлюється на пікапі GMC Denali.

«Ця технологія справді йде в Україну. Система Slinger була придбана США для пожертування Україні. Лазерна технологія все ще перебуває на стадії розробки, тому на даний час це питання не розглядається», – сказав Джонс.

Як заявили у компанії-виробнику, вони пишаються підтримкою української армії та народу України і вже підписали контракти для ЗСУ.

«Ми вже підписали два контракти для України на 110 систем, які будуть оснащені М113 і ще 50 систем з компанією під назвою «Практика», які будуть інтегровані в БТР Bushmaster. Вони коштують близько $170 млн, це значний експортний контракт», – заявив Джонс.

Варто зазначити, що Slinger може протидіяти багатьом цілям, включаючи дешеві дрони-розвідники, які повідомляють про пересування військ у режимі реального часу, імпровізовані дрони-камікадзе, оснащені невеликими вибуховими пристроями, такі як іранські «Шахеди».

Як відомо, Україна вже використовує американські антидронові системи Vampire.

Нагадаємо, що уряд Австралії надасть Україні новий пакет допомоги у розмірі 73,5 млн доларів, до якого увійде, зокрема 70 військових броньованих машин.

Раніше Україна подала до Австралії запит про стан десятків винищувачів F-18, знятих з експлуатації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: