Україна вже використовує американські антидронові системи Vampire – Bloomberg

Читать на русском
Усього США мають надати Україні 14 систем Vampire до кінця року. Перші чотири вже поставлені.
taskandpurpose.com

Українські війська вже використовують американську ракетну систему Vampire для знищення російських безпілотників. Україні передали перші 4 із 14 обіцяних систем.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на Управління закупівель та забезпечення Пентагону.

«Перші системи Vampire були доставлені та перебувають в експлуатації Збройними силами України», — йдеться у повідомленні.

Контракт на постачання систем Vampire (скорочено від Vehicle Agnostic Modular Palletized Rocket Equipment ISR) на суму 40 млн доларів було укладено у січні: перші 4 системи з 14 Україна отримала в середині року, решта має бути до кінця року. Подробиці про подальші поставки Пентагон повідомити відмовився.

Система Vampire складається з портативних комплектів, які можуть бути встановлені на транспортні засоби, поставлені США. Вона запускає ракети Advanced Precision Kill Weapons System, оснащені елементами, призначеними для вибуху поруч із дроном.

Нагадаємо, днями стало відомо, що США передадуть Україні озброєння ще на суму 250 млн доларів. У пакет допомоги увійдуть ракети для ППО AIM-9M, снаряди для HIMARS та артилерійські снаряди калібрів 155 мм та 105 мм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: