Війська рф мають серйозні проблеми з поставками продовольства – Маляр

Читать на русском
Підрозділи російських військ, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях України, зіткнулися з перебоями у постачанні продовольства. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.
Фото: росЗМІ

Підрозділи російських військ, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях України, зіткнулися з перебоями у постачанні продовольства.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі.

Дії рф спровокували продовольчу кризу на окупованих територіях – ЦНСРосіяни спровокували продовольчу та гуманітарну кризу на захоплених територіях України і тепер не знають, як вирішити проблеми, що виникли.

Так, до низки російських окупаційних адміністрацій у Луганській області доведено, що з вересня 2023 року буде припинено продовольче забезпечення особового складу підрозділів, що знаходяться на території Сватівського району.

А на Донеччині запас сухих пайків, отриманих мобілізованими, практично закінчився. При цьому альтернативних шляхів забезпечення підрозділів продовольством не було передбачено.

Крім того, окупанти почали обмежувати в їжі солдатів та офіцерів, які відмовилися йти у бій.

«Наприкінці серпня цього року поблизу населеного пункту Покровське Запорізької області російською поліцією у так званому «зіндані» (викопаній глибокій ямі) за відмову брати участь у бойових діях міститься понад 50 російських військовослужбовців, яких годують мізерним паянням їжі», – розповіла Маляр.

Чиновниця додала, що противник також використовує «зіндани» для покарання місцевих жителів, затриманих за порушення комендантського режиму або за будь-якої іншої надуманої причини.

Нагадаємо, за даними ЦНС, на тимчасово окупованих територіях Донецької області дедалі більше загострюється соціально-економічна ситуація.

Раніше повідомлялося, що окупанти розікрали кошти, виділені на оборонні укріплення на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: