Росіяни активізували паспортизацію в окупації перед «виборами» – Верещук

Читать на русском
Російські загарбники активізували зусилля з паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях перед так званими виборами.
Укрінформ

Російські загарбники активізували зусилля з паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях перед так званими виборами.

Про це заявила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в етері телемарафону.

Вона зазначила, що перед так званими виборами ворог намагається будь-що провести паспортизацію українців у тимчасово окупованих районах.

«Паспортизують усіх, навіть без людей. Ми це точно знаємо. У них є «намальовані» списки. Вони просто ставлять галочки та начебто роздають паспорти. Тому я ще раз та ще раз закликаю виїжджати усіма силами», – розповіла чиновниця.

Верещук закликала мешканців тимчасово окупованих територій виїжджати звідти, адже за її словами з кожним разом буде все важче і важче не йти на співпрацю з окупантами.

Раніше повідомляли, що окупанти погрожують старшокласникам не видати атестати про навчання, якщо ті не отримають російський паспорт.

Також росіяни користуються вразливим становищем осіб з інвалідністю та самотніх пенсіонерів, щоб підвищувати показники паспортизації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: