Росія активізувала інформаційну війну проти України: деталі

Читать на русском
Росія активізувала інформаційну війну проти України, масово оприлюднюючи відео з полоненими воїнами Сил оборони України.
Укрінформ

Росія активізувала інформаційну війну проти України, масово оприлюднюючи відео з полоненими воїнами Сил оборони України.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України у Telegram.

«Ворог України продовжує вести безпринципну інформаційну війну проти нашої держави і всього світу. На фоні відсутності правдивих новин щодо успіхів окупантів останніми днями значно посилилась робота російських пропагандистів. Особливу увагу вони приділяють відео та фотоматеріалам із полоненими воїнами Сил оборони України», – йдеться в повідомленні.

Відтак за останній тиждень було зафіксовано понад 4800 таких повідомлень. В окремі дні росіяни продукували понад 870 повідомлень через більш як 1300 різних джерел. Аналіз інформації дозволяє дійти висновку, що здебільшого вона є фейком, орієнтованим на внутрішнього споживача. Ймовірно, це повʼязано з тим, що ворог завіз на певні ділянки фронту нових пропагандистів.

Така активізація російської пропаганди може свідчити про спроби воєнно-політичного керівництва рф «розбавити» думки в їх суспільстві про присутність невдач їх армії на фронті. Крім того, вироблення та поширення інформаційних матеріалів з полоненими воїнами України має, на думку росіян, посилювати стійкість духу їхніх солдатів та, навпаки, пригнічувати психологічну стійкість захисників України.

«Масова поява матеріалів з полоненими захисниками – це активізація одного з напрямків інформаційної війни рф проти України. Це не підвищення кількості осіб, що потрапили в полон – це саме підвищення кількості вироблених російською пропагандою матеріалів впливу», – наголосили у СтратКомі ЗСУ.

Тим часом росія зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом минулої доби відбулось 39 бойових зіткнень.

Додамо, окупаційна армія за останню добу, 15 липня, втратила приблизно ще 500 військових. Загальні втрати рф досягли 237 тисяч 680 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: