САП скерувала до суду справу експосадовців «Укрінмашу»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишніх посадовців державної фірми.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за підозрою колишніх та чинних посадовців державної фірми «Укрінмаш» про замах на заволодіння 488 тисячами доларів.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора ДП ДГЗІФ «Укрінмаш», його заступника, головного спеціаліста департаменту контрактної роботи, а також ще однієї особи, обвинуваченим у замаху на заволодіння майном на майже півмільйона доларів», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, 29 липня НАБУ і САП повідомили про підозру ексгендиректору «Укрінмаш» Сергію Слюсаренку, його заступнику Юрію Шрамку, експосадовцю «Укрінмаш» Єгору Москальцю, головному спеціалісту департаменту контрактної роботи «Укрінмаш» Владиславу Стороженку та представнику чеської компанії European commercial and industrial company s.r.o Дмитру Сівакову. Їм інкримінують замах на заволодіння 488 тис. дол.

Слідство встановило, що в 2018 році «Укрінмаш» виконував за зовнішньоекономічним контрактом капітальний ремонт авіаційних двигунів АЛ-31Ф та виносних коробок агрегатів до літаків типу Су-27 для потреб ВПС Індонезії на суму 2,8 млн дол. Безпосередньо ремонт здійснював Луцький ремонтний завод «Мотор».

Попри те, що працівники провели передконтрактну роботу та забезпечили укладання контракту, керівництво «Укрінмаш» уклало з приватною компанією агентську угоду, за якою та мала забезпечити підписання такого контракту та супроводжувати його виконання. Однак, як встановило слідство, відповідні послуги фактично не були надані, а акт виконаних робіт підробили. Загалом слідство встановило, що «Укрінмаш» мав перерахувати приватній компанії 488 тис. дол. (11,7 млн грн за курсом НБУ на момент вчинення злочину).

Завдяки своєчасним діям детективів транзакцію заблокували. На всю суму коштів, яку планували безпідставно перерахувати іноземній компанії, ВАКС у 2020 році наклав арешт. Наприкінці жовтня 2022 року у цій справі завершили розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: