ВАКС призначив засідання у справі експосадовців «Укрінмашу»

Читать на русском
Антикорупційний суд після спроби об'єднати справи призначила окреме підготовче засідання щодо колишніх посадовців держпідприємства.

Вищий антикорупційний суд призначив на 13 липня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишніх та чинних посадовців державної фірми «Укрінмаш» про замах на заволодіння 488 тисячами доларів.

Таке рішення 31 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні № 52020000000000345 від 22.05.2020 за обвинуваченням (Сергія Слюсаренка і Юрія Шрамка – ред.) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, (Дмитра Сівакова – ред.) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України, (Єгора Москальця і Владислава Стороженка – ред.) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України на 10:00 13 липня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у цій справі обвинувачують колишнього гендиректору «Укрінмаш» Сергія Слюсаренка, його заступника Юрія Шрамка, експосадовця «Укрінмаш» Єгора Москальця, головного спеціаліста департаменту контрактної роботи «Укрінмаш» Владислава Стороженка та представника чеської компанії European commercial and industrial company s.r.o Дмитра Сівакова.

Нагадаємо, 29 липня 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру ексгендиректору «Укрінмаш» Сергію Слюсаренку, його заступнику Юрію Шрамку, експосадовцю «Укрінмаш» Єгору Москальцю, головному спеціалісту департаменту контрактної роботи «Укрінмаш» Владиславу Стороженку та представнику чеської компанії European commercial and industrial company s.r.o Дмитру Сівакову. Їм інкримінують замах на заволодіння 488 тис. дол.

Слідство встановило, що в 2018 році «Укрінмаш» виконував за зовнішньоекономічним контрактом капітальний ремонт авіаційних двигунів АЛ-31Ф та виносних коробок агрегатів до літаків типу Су-27 для потреб ВПС Індонезії на суму 2,8 млн дол. Безпосередньо ремонт здійснював Луцький ремонтний завод «Мотор».

Попри те, що працівники провели передконтрактну роботу та забезпечили укладання контракту, керівництво «Укрінмаш» уклало з приватною компанією агентську угоду, за якою та мала забезпечити підписання такого контракту та супроводжувати його виконання. Однак, як встановило слідство, відповідні послуги фактично не були надані, а акт виконаних робіт підробили. Загалом слідство встановило, що «Укрінмаш» мав перерахувати приватній компанії 488 тис. дол. (11,7 млн грн за курсом НБУ на момент вчинення злочину).

Завдяки своєчасним діям детективів транзакцію заблокували. На всю суму коштів, яку планували безпідставно перерахувати іноземній компанії, ВАКС у 2020 році наклав арешт. У березні 2023 року САП скерувала справу до суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: