ЗСУ наближаються до другої лінії оборони ворога, яка може бути слабшою – ISW

Читать на русском
Просування під Роботиним наближає українські війська до другої лінії ворога, яка може бути відносно слабшою, ніж їхня перша лінія в цьому районі.
Фото: Генштаб ЗСУ

Успіхи Сил оборони України в районі Роботиного наближають контрнаступ до другої лінії оборони росіян. Передбачається, що вона може бути відносно легшою за першу.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти не помітили прибуття будь-яких нових російських з'єднань чи частин у західну Запорізьку область. Виняток – бічне перекидання ворожих частин 7-ї дивізії ВДВ та прибуття елементів батальйону «Ахмат-Південь» у серпні.

Аналітики зазначають, що відсутність помітних російських з'єднань і частин на другорядних рубежах оборони на заході Запорізької області може вказувати на те, що ці позиції можуть зайняти елементи частин і з'єднань, які вже брали участь у бойових діях.

Крім того, як зазначили експерти, 22-га і 45-та бригади спецпризначенців росіян займають позиції за першою лінією оборони. Більше того, згідно зі звітами контратак росіян, спецназ може займати позиції і за другою лінією оборони.

«Сили, які проводять тактичні контратаки проти ЗСУ в Запорізькій області, значною мірою деградували. У рф спостерігається брак оперативних резервів. Фіксуються обмежені перекидання військ на захід Запорізької області. На другій лінії оборони також є незадіяні з'єднання», – йдеться у звіті.

Це, зазначають фахівці, дозволяє припустити, що друга лінія російської оборони може бути значно менш захищена.

Нагадаємо, у Генштабі заявили, що за минулу добу ЗСУ відбили всі атаки ворога і наступають на одному напрямку.

Також повідомлялося, що ЗСУ просуваються у районі Роботиного у Запорізькій області.

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про обстановку на двох найгарячіших напрямках фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: