Війська рф вночі застосували дуже складну систему маневрів – Гуменюк

Читать на русском
Ця тактика вже відома для українських захисників, але в ніч проти 27 серпня ворог спробував заплутати нашу ППО ще більше.
скріншот з відео

Керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк пояснила, у чому була особливість чергової ракетної атаки росіян.

Деталі вона озвучила в ефірі телемарафону.

Ігнат розповів, скільки винищувачів потрібно Україні для панування в повітріУкраїні потрібно 128 винищувачів, щоб замінити старий авіапарк та отримати перевагу у повітрі. Така кількість прописана у візії моделі Повітряних сил ЗСУ, прийнятій ще у 2020 році.

За її словами, останнім часом у ЗСУ спостерігають таку тактику росіян, коли вони багато маневрують ракетами чи ударними дронами. Як пояснила Гуменюк, ворог робить це для того, щоб виснажити системи та засоби протиповітряної оборони. Ця тактика вже відома для українських захисників, але в ніч проти 27 серпня ворог застосував дуже складну схему маневрування.

«Наразі ми спостерігали дуже складну схему маневрів. Найімовірніше дійсно вишукувалися варіанти прокладання маршрутів безпеки для майбутніх атак», – заявила Гуменюк.

Вона нагадала, що загроза ракетних обстрілів залишається.

Нагадаємо, в ніч на 27 серпня в росії злетіли стратегічні бомбардувальники Ту-95 ТС. Близько 03:35 в Україні почала лунати повітряна тривога. Після цього у Києві пролунали вибухи. Вранці стало відомо, що всі ракети збили на підльоті до столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: