У Повітряних силах назвали причину частих злетів російських МіГ-31К

Читать на русском
За словами Юрія Ігната, Повітряні сили ЗСУ мають реагувати при кожному зльоті винищувача у росії.
МіГ-31Кфото Вікіпедія

Російські військові стали частіше піднімати в небо винищувач МіГ-31К, тому що вони проводять тренувальні польоти. При цьому росіяни знають, що через злети винищувачів в рф в Україні оголошують повітряну тривогу.

Про це заявив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у п'ятницю, 18 серпня.

Скільки російських гелікоптерів знищено з початку вторгненняРосійська армія втратила в Україні вже понад 300 бойових вертольотів. Найбільше – у березні 2022 року. Детальніше – на інфографіці.

За словами Ігната, вчора, 17 серпня, було більше зльотів МіГ-31К та, відповідно, повітряних тривог.

«Вони і раніше так робили...Таким чином, літак проводить свої певні тренувальні польоти, а Україна в стані повітряної тривоги. Ворог це знає, він знає, що ми реагуватимемо на це. Вони знають, що у нас через це відповідно обмежувальні заходи в країні в різних установах та підприємствах», – зазначив речник Повітряних сил.

Ігнат пояснив, для чого потрібні ці тренування.

«Авіація, зокрема, льотний склад, потребує підтримки постійних навичок. Це зліт і посадка, вихід на межу пуску ракет і таке інше. Такі ось тактичні прийоми, які застосовуються до цього типу літаків», – сказав він.

Спікер нагадав, що при кожному зльоті винищувача МіГ-31К Повітряні сили ЗСУ мають реагувати. Адже навіть у разі навчання це не гарантує, що росіяни не випустять ракети Х-47 Кинжал.

Нагадаємо, Ігнат спрогнозував, коли в українському небі з'являться перші винищувачі F-16. Також відповідь на запитання про довгоочікувані винищувачі для України озвучив і Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: