ЗСУ ведуть бої з росіянами за «вишки Бойка» у Чорному морі – британська розвідка

Читать на русском
Між українськими і російськими морськими та повітряними силами йдуть бої за стратегічно важливі газові та нафтові платформи у Чорному морі – вишки Бойка.
wikipedia

Між українськими і російськими морськими та повітряними силами йдуть бої за стратегічно важливі газові та нафтові платформи у Чорному морі – «вишки Бойка».

Про це повідомляє британська розвідка.

У дописі зазначають, що ці платформи між Кримом та Одесою не тільки контролюють цінні вуглеводневі ресурси але, як і острів Зміїний на заході, також можуть використовуватися як бази передового розгортання, вертолітні майданчики і для розміщення ракетних систем дальнього радіуса дії.

Варто додати, що минулого тижня російський бойовий літак обстріляв український військовий малий катер, який перебував в районі «вишок Бойка» на північному заході моря.

«Після повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році Україна завдала ударів по кількох платформах, контрольованих росією. І рф, і Україна також періодично захоплювали їх своїми військами», – наголошують розвідники.

Нагадаємо, російські окупанти останнім часом посилили перевезення техніки вантажними кораблями через Керченську протоку.

Також писали, що 23 серпня, Сили безпеки й оборони України завдали удару по ворожому літаку в Чорному морі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: