САП змінила обвинувачення сину екснардепа Шпака, слухання справи зупинили

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура змінила обвинувачення колишньому керівнику аграрної компанії, який є сином екснародного депутата.
Микола Шпакфото: latifundist.com

Спеціалізована антикорупційна прокуратура змінила обвинувачення колишньому голові правління НАК «Украгролізинг», сину екснародного депутата Василя Шпака Миколі на більш тяжке. Йому інкримінували зловживання службовим становищем, а тепер обвинувачують у заволодінні коштами.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 22 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Раніше САП обвинувачувала Шпака у зловживанні службовим становищем (частина 2 статті 364 ККУ) і слухання його справи зупинили у зв'язку з мобілізацією. Пізніше прокуратура змінила обвинувачення на ч. 5 статті 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Після цього ВАКС знову зупинив слухання справи Шпака.

«Зупинити судове провадження №52019000000000746 за обвинуваченням (Миколи Шпака – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, до звільнення останнього з військової служби. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення», – йдеться в рішенні.

Водночас нещодавно ВАКС закрив справу стосовно пособника Шпака у зв'язку зі спливом строків давності. Його обвинувачували по ч. 2 ст. 364 ККУ.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у 2013 році ексголова «Украгролізингу» Микола Шпак за домовленостями із керівником ХК «Інноваційні технології» Костянтином Руських уклав договір позики. На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: