Справа «Украгролізинга»: суд ув'язнив пособника сина екснардепа

Читать на русском
Вирок ще не набув чинності та може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС
Ілюстративне фотоfinmonitoring.in.ua

Вищий антикорупційний суд засудив до 4 років позбавлення волі колишнього керівника холдингової компанії «Інноваційні технології» Костянтина Руських. Його обвинувачують у причетності до завдання майже 5 млн грн збитків НАК «Украгролізинг».

Таке рішення 8 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Костянтина Руських визнати винуватим у пред'явленому обвинуваченні за частиною 5 статті 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки» – оголосила головуюча суддя Леся Федорак.

Також судді заборонили обвинуваченому Руських обіймати певні посади протягом 3 років і штрафом у 10 200 грн. Також колегія частково задовольнила цивільний позов НАК «Украгролізинг» про стягнення з обвинуваченого шкоди, завданої кримінальним правопорушенням у сумі 4,9 млн грн. На задоволення вимог цивільного позову, суд звернув заставу, внесену обвинуваченим, у розмірі 181 600 грн.

Крім того, судді взяли обвинуваченого під варту в залі суду.

Вирок ще не набув чинності та може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

Як відомо, ексдиректора ХК «Інноваційні технології» Руських обвинувачують у пособництві ексголові правління НАК «Украгролізинг», сину екснародного депутата Василя Шпака Миколі у зловживаннях на майне 5 млн грн. За версією обвинувачення, у 2013 році на той момент голова правління НАК «Украгролізинг» Шпак уклав догорів позики з ХК «Інноваційні технології», де директором був Руських.

На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Нагадаємо, ВАКС виділив матеріали стосовно сина екснардепа Шпака в окреме провадження у зв'язку з його мобілізацією до лав Збройних сил України. Наразі судовий розгляд щодо нього зупинено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: