Україну з Днем Незалежності привітали лідери ЄС та держсекретар США

Читать на русском
Глава Європарламенту, високий представник ЄС, голова Єврокомісії та держсекретар США записали вітання для України.
Фото Слово і діло

Україна 24 серпня приймає вітання із Днем незалежності від світових лідерів. Свої побажання вже озвучили голова Європарламенту Роберта Мецолла, високий представник ЄС Жозеп Боррель, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, держсекретар США Ентоні Блінкен.

Політики опублікували вітання Україні у Twitter.

Від референдуму – до війни: як змінювалося ставлення українців до незалежності з 1991 рокуСтавлення українців до незалежності було різним, але з роками переважно змінювалось у позитивний бік. І вже у 2023 році воно досягло апогею. Деталі – на інфографіці.

«Свобода, суверенітет, незалежність. Це те, на що Україна заслуговує, те, що підтримує Європа, те, що чекає у майбутньому. У День Незалежності ми ще раз підтверджуємо нашу відданість Україні. Ми продовжуватимемо підтримувати вас стільки, скільки потрібно», – написала голова Європейського парламенту Роберта Мецолла.

Вона побажала українцям миру, свободи, справедливості та успішного європейського майбутнього.

«Ваша хоробрість, ваша рішучість, ваша рішучість у відсічі агресору є джерелом натхнення для Європи та світу. Ми з вами сьогодні і будемо з вами стільки, скільки потрібно. Слава Україні», – додала Мецола.

До побажань приєднався високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Вітаю український народ із Днем Незалежності України. Ви боретесь за свою свободу і сміливо захищаєте цінності, які ми поділяємо. Європа твердо стоїть за вами. Наше майбутнє разом», – сказав він у відеозверненні.

Свої вітання озвучила і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн. Вона заявила, що сила України в її людях, у їхній мужності, силі та незмінній надії на мирне майбутнє та процвітання в об'єднаній Європі. Вони надихають усіх європейців.

Також Україну привітав держсекретар США Ентоні Блінкен.

«Хочу привітати всіх українців із Днем Незалежності. 24 серпня є свідченням незалежності, суверенітету та демократії України та днем гордості за силу та стійкість України. Це також день вшанування української спадщини та культури», – заявив він.

Блінкен зазначив, що сьогодні рівно півтора року з того часу, як росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Політик запевнив, що США надаватимуть підтримку Україні й надалі, «а росія заплатить високу ціну за скоєне».

Нагадаємо, вранці 24 серпня президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем незалежності, назвавши його святом вільних, сильних та гідних людей.

23 серпня Україна відзначала День державного прапора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: