У Мінінфраструктури оцінили наслідки нічного удару по портах на Дунаї

Читать на русском
Російська окупаційна армія знищила 13 тисяч тонн зерна під час нічної атаки на українські порти на Дунаї. Агропродукція призначалася для споживачів у Єгипті та Румунії.
Фото: t.me/miUkraune

Російська окупаційна армія знищила 13 тисяч тонн зерна під час нічної атаки на українські порти на Дунаї.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Telegram.

Удари по голодуючим у світі: як росія знищує морську інфраструктуру УкраїниРосія почала активно знищувати портову інфраструктуру України, аби позбавити можливості експортувати продовольство. Докладніше про атаки – на інфографіці.

За даними відомства, агропродукція призначалася для споживачів у Єгипті та Румунії.

Внаслідок удару рф було пошкоджено відразу кілька приватних зернових терміналів та складів, а також вантажна інфраструктура порту «Ізмаїл».

«Росія системно б'є по зернових ємностях та складах для зупинки агроекспорту. Тільки за цю ніч на 15% було знижено експортну потужність порту Ізмаїл, до цього був порт Рені та 35 тис. тонн знищеного там зерна», – розповів міністр.

Кубраков додав, що лише за місяць атак на українські порти росія знищила 270 тисяч тонн зерна.

Нагадаємо, нічна атака на порти тривала три години. Частину ворожих дронів було знищено силами протиповітряної оборони ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що з порту Одеси вперше після закінчення зернової угоди вийшло судно. На борту – понад 30 тис. тонн вантажу (2114 контейнерів), у тому числі з продовольством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: