Фінляндія передасть Україні більше військової техніки

Читать на русском
Фінляндія відправить в Україну зенітну зброю та боєприпаси на суму 105 мільйонів євро. Міністр оборони заявив, що підтримка України є невід’ємною частиною безпеки Фінляндії.
Getty Images

6 липня 2023 року президент республіки Фінляндія Антті Хакканен ухвалив 17-й пакет допомоги Україні. Відправлять зенітну зброю та боєприпаси.

Про це повідомляється на сайті уряду Фінляндії.

Як зазначається, заміна оборонних засобів у цьому пакеті коштуватиме Фінляндії приблизно 105 мільйонів євро. Загальна вартість усіх наданих пакетів оборонного обладнання становить близько 1,2 мільярда євро.

«Ми продовжимо підтримувати Україну разом із нашими союзниками. Результат війни визначатиме порядок безпеки Європи та Фінляндії на десятиліття, тому підтримка України є невід’ємною частиною безпеки Фінляндії», – каже міністр оборони Антті Хакканен.

Також, уряд Фінляндії наголошує, з оперативних причин і для того, щоб гарантувати, що доставка досягне місця призначення, більш детальна інформація про зміст допомоги, спосіб доставки або розклад надаватися не буде. При прийнятті рішення про надання додаткової допомоги враховано як потреби України, так і ресурси Сил оборони.

Нагадаємо, 4 квітня 2023 року Фінляндія офіційно стала 31-м членом НАТО.

Крім того, попередній пакет допомоги Україні від Фінляндії містив засоби ППО та боєприпаси на 109 мільйонів євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: