Медведєв заявив про можливе приєднання Абхазії і Південної Осетії до росії

Читать на русском
Дмитро Мєдведєв заявив, що російська федерація може приєднати грузинські регіони – Південну Осетію і Абхазію.
Getty Image

Дмитро Мєдведєв заявив, що російська федерація може приєднати грузинські регіони – Південну Осетію і Абхазію.

Про це заступник голови Ради безпеки рф, колишній президент Дмитро Мєдведєв написав у статті для пропагандистської газети «Аргументи і факти».

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

Зокрема, у матеріалі Медведєв стверджує, що ідея приєднання до росії все ще популярна в Абхазії та Південній Осетії. Крім цього, він звинуватив Захід у створенні напруженості навколо Грузії, піднімаючи питання її можливого вступу до НАТО.

«Нам не потрібне повторення історії-2008. Ми, як і раніше, готові розв'язувати проблеми за столом переговорів у дусі Статуту ООН. Але якщо в нашій стурбованості виникнуть реальні контури – зволікати не станемо. В Абхазії та Південній Осетії ідея приєднання до росії, як і раніше, популярна. І цілком може бути реалізована, якщо на те виникнуть вагомі причини», – написав Медведєв.

Відзначимо, що Абхазія за сприяння росії «відокремилася» від Грузії, проголосивши «незалежність» у 1999 році. Південна Осетія оголосила про вихід ще в 1992 році. Своєю чергою, колишній президент вважає, що визнання рф «незалежності» цих регіонів у 2008 році нібито «відповідало волі народів цих країн, Статуту ООН та закріпило історичну справедливість».

Раніше ми писали, що найкоротша війна, розв'язана путінською росією, була проти Грузії – лише 9 днів. Формально путін тоді обіймав посаду прем'єр-міністра, а президентом був Дмитро Медведєв. «Слово і діло» зіставило тривалість інших воєн держави-агресора. Деталі можна переглянути за покликанням.

Варто також додати, нещодавно Швейцарія заявила, що не визнаватиме російські паспорти жителів окупованих територій України і Грузії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: