Українці оновили рекорд споживання електроенергії

Читать на русском
У серпні на фоні спеки зафіксовано новий максимум споживання електроенергії у вихідний день.
Колаж 24 каналу

В Україні у серпні зафіксовано новий максимум споживання електроенергії у вихідний день. Загалом на тлі спеки українці споживали більше електрики.

Про це повідомило Укренерго у понеділок, 21 серпня.

Як змінилися тарифи на електроенергію для населенняЯк змінилися єдині та зонні тарифи на електроенергію для населення з 1 червня – на інфографіці.

Так, 20 серпня максимум споживання був на 0,3% більше за попередній рекордний показник у суботу, 5 серпня.

«Загалом на вихідних споживання було, як і температура, аномально високим: в суботу, 19 серпня, рівень споживання був вище на 5%, ніж у попередню суботу 12 серпня, а вчорашній показник перевищили минулу неділю на 10%», – йдеться в повідомленні.

В Укренерго також розповіли, що нові обстріли російських агресорів пошкодили мережі у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській та Запорізькій області. Відновлення живлення відбувається, коли дозволяє ситуація із безпекою.

Через погану погоду було знеструмлено 18 населених пунктів у Чернігівській області. Також сьогодні надходить імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови в ранкові та вечірні години з максимальною потужністю, в окремий час до 518 МВт. Експорту електроенергії наразі немає.

Нагадаємо, у липні в Україні зафіксували літній рекорд споживання електроенергії. Також українцям дали нові рекомендації щодо економії електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: