США закликали своїх громадян негайно виїхати з Білорусі

Читать на русском
Уряд США звернувся до американських громадян, які перебувають у Білорусі, із закликом залишити територію цієї держави.
Посольство США у МінськуФото: росЗМІ

Уряд США звернувся до американських громадян, які перебувають у Білорусі, із закликом залишити територію цієї держави.

Відповідну заяву було розміщено на сайті посольства США у Мінську.

«Всі цілі досягнуті»: Лукашенко видав нову порцію заяв про вторгнення рф в УкраїнуСамопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що цілі війни росії проти України вже досягнуті.

У повідомленні зазначено, що білоруська влада продовжує сприяти неспровокованому нападу росії на Україну, нарощуванню російських збройних сил у Білорусі, а також довільному застосуванню місцевих законів.

Крім того, американське диппредставництво вказує, що одна з країн ЄС – Литва – нещодавно вирішила закрити два прикордонні переходи на кордоні. У посольстві не виключають, що інші країни Євросоюзу також можуть наслідувати приклад литовської влади.

«Громадяни США у Білорусі мають негайно залишити країну. Розгляньте можливість виїзду через прикордонні переходи, що залишилися з Литвою і Латвією або літаком. Громадянам США не дозволяється в'їжджати до Польщі суходолом з Білорусі. Не виїжджайте до росії чи України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, країни Балтії та Польща обговорюють можливість та алгоритми повного закриття кордонів з Білоруссю.

У вівторок, 15 серпня, Державна прикордонна служба Латвії повідомила про запровадження мобілізації своїх співробітників з метою посилення контролю на ділянці кордону з Білоруссю.

Польща ж вирішила посилити захист Сувальського коридору та збільшити кількість військових біля кордону з Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: