НАБУ завершило слідство стосовно ексголови сільради під Києвом

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили розслідування стосовно колишнього очільника сільської ради під Києвом.
фото: mykyivregion.com.ua

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою колишнього голови Щасливської сільської ради Бориспільського району Київської області Миколи Шмаюна у завданні понад 7,8 млн грн збитків територіальній громаді.

Про це стало відомо під час розгляду скарги сторони захисту у Вищому антикорупційному суді 16 серпня та підтвердили співрозмовники в антикорупційних органах, повідомляє «Слово і діло».

«Детективом виокремлюється кримінальне провадження стосовно Гребенюк, Яреми та Мкртчяна в окреме провадження. Підозрюваний Шмаюн залишається в кримінальному провадженні №52019000000000853, стосовно нього завершується досудове розслідування і повідомляється захисників про можливість ознайомитись з матеріалами кримінального провадження», – наголосила захисниця одного з підозрюваних.

Також адвокат повідомила, що слідство стосовно Гребенюк, Яреми та Мкртчяна зупинено постановою детектива НАБУ. Саме це рішення захист оскаржує в суді.

Раніше ВАКС визначив застави двом підозрюваним у цій справі і поклав на них обов'язки. Пізніше ВАКС заарештував і Шмаюна.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом особам у завданні понад 7,8 млн грн збитків територіальній громаді. Йдеться про колишнього голову Щасливської сільради Київщини та трьох його спільників, а саме власницю нерухомості, оцінювачку та посередника.

За даними слідства, навесні 2019 року тодішній голова сільради придбав для потреб села занедбану будівлю із трьома земельними ділянками площею 0,81 га за 15,8 млн грн. Однак, цю нерухомість місяцем раніше учасниця злочину придбала за усього близько 2 млн грн.

Аби реалізувати злочинний план – були підроблені звіти про оцінку будівлі та земельних ділянок. Експертиза, проведена в межах розслідування, встановила незаконну переплату у понад 7,8 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: