Заволодіння 7,8 млн грн громади Київщини: двом підозрюваним визначили заставу

Читать на русском
Апеляційна інстанція частково підтримала прохання прокурора САП про застосування запобіжного заходу до підозрюваних.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду застосував запобіжний захід до оцінювачці Лариси Яремі у виді 268 400 грн застави з обов'язками. Її підозрюють у причетності до завдання понад 7,8 млн грн збитків Щасливської сільської ради Бориспільського району Київської області.

Таке рішення 19 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Застосувати до підозрюваної (Лариси Яремі – ред.) запобіжний захід у вигляді застави 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 268 400 грн», – ідеться в рішенні.

Також на неї поклали наступні обов'язки: прибувати за вимогою; не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та іншими особами.

Крім того, Апеляційна палата ВАКС визначила 214 720 грн застави посередниці Антоніні Гребенюк. На неї теж поклали такий самий перелік обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом особам у завданні понад 7,8 млн грн збитків територіальній громаді. Йдеться про колишнього голову Щасливської сільради Київщини та трьох його спільників, а саме власницю нерухомості, оцінювачку та посередника.

За даними слідства, навесні 2019 року тодішній голова сільради придбав для потреб села занедбану будівлю із трьома земельними ділянками площею 0,81 га за 15,8 млн грн. Однак, цю нерухомість місяцем раніше учасниця злочину придбала за усього близько 2 млн грн.

Аби реалізувати злочинний план – були підроблені звіти про оцінку будівлі та земельних ділянок. Експертиза, проведена в межах розслідування, встановила незаконну переплату у понад 7,8 млн грн.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру заступнику керівника окружної прокуратури. Також САП заочно повідомила про підозру депутатці Київради від «Євросолідарності».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: