НАБУ завершило слідство у справі про хабар в аграрній сфері

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття матеріалів слідства стороні захисту двох фігурантів.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою двох осіб, які підбурювали службовця аграрної компанії «Агрокрай» до надання неправомірної вигоди за сприяння у видачі сільськогосподарської техніки, наданої міжнародними організаціями.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«17 серпня 2023 року НАБУ і САП завершено досудове розслідування щодо двох осіб, які підбурювали службовців одного з підприємств-виробників сільськогосподарської продукції надати неправомірну вигоду в сумі 560 тис. грн за сприяння у виділенні допомоги, яка надається міжнародними організаціями для підтримки аграрного сектору», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд узяв під варту двох фігурантів цієї справи. За версією слідства, двоє осіб звернулися до інженера з експлуатації машинно-тракторного парку ТОВ «Агрокрай» і представилися представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації Організації об'єднаних націй (далі ФАО). Вони запропонували отримання техніки для запакування і розпакування зерна в засоби тимчасового зберігання зерна за програмою отримання гуманітарної допомоги від ФАО. Дані особи повідомили, що за отримання цієї техніки керівництво ТОВ «Агрокрай» повинно віддати їм готівкою 20 000 доларів та 135 000 грн для передачі керівництву ФАО.

Один з цих підозрюваних повідомив заявнику, що його керівником є особа, яка раніше працювала головою Державної інспекції сільського господарства України, а зараз працює у ФАО та є керівником проекту щодо надання техніки сільськогосподарським підприємствам. Обох підозрюваних затримали після одержання 520 тисяч грн неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: