Косово приєдналося до декларації щодо гарантій безпеки для України

Читать на русском
Косово приєдналося до декларації щодо підтримки гарантій безпеки для України, яку ухвалили країни Групи семи на полях саміту НАТО у Вільнюсі.
Getty Image

Косово приєдналося до декларації щодо підтримки гарантій безпеки для України, яку ухвалили країни «Групи семи» на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

Про це повідомив прем'єр-міністр Косова Альбін Курті.

За його словами, Косово готове зробити свій внесок щодо забезпечення перемоги України у війні з росією.

«Забезпечення перемоги України і притягнення російських лідерів до відповідальності за їхні злочини є необхідною умовою збереження миру і демократії. Косово готове зробити свій внесок у ці зусилля», – йдеться в повідомленні.

Прем'єр, додав, що вторгнення рф в Україну залишається загрозою міжнародному миру та безпеці. Відтак Косово вдячне українцям за хоробрий опір у захисті спільних цінностей включно з демократією, правами людини та глобальним миром і стабільністю.

Він також наголосив, що наслідки війни вже поширилися далеко за межі кордонів України, оскільки росіяни намагаються дестабілізувати ситуацію у західних Балканах за допомогою своїх головних автократичних союзників у регіоні.

Раніше повідомлялося, що Україна провела перші консультації з урядом Великої Британії щодо гарантій безпеки для нашої країни. Крім того, переговори щодо цієї угоди також почалися зі США.

Станом на 18 серпня було відомо, що до декларації G7 щодо України приєдналися 25 країн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: