ВАКС визначив заставу депутату Рівненської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
Сергій Шевчук

Вищий антикорупційний суд визначив 800 тисяч гривень застави як запобіжний захід депутату Рівненської обласної ради - головному лікарю Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Сергію Шевчуку. Його підозрюють у вимаганні та одержанні 1200 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 9 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання про застосування запобіжного заходу підозрюваному задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Сергія Шевчука – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 800 000 грн», – ідеться в рішенні.

Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом та вимогою; не відлучатися із Рівненської області та Кременецького району Тернопільської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утриматись від спілкування зі свідками.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Рівненської облради Сергію Шевчуку, якого напередодні викрито на вимаганні та одержанні 1,2 тисяч доларів неправомірної вигоди. Дії особи кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України.

У межах досудового розслідування встановлено, що депутат, який одночасно обіймає посаду головного лікаря КП «Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення», вимагав у громадянки, яка має статус «чорнобильця» та супутні захворювання, грошові кошти за оформлення документів, необхідних для ухвалення рішення про інвалідність, пов'язану з наслідками аварії на ЧАЕС. Депутата затримано на «гарячому» одразу після передачі обумовлених коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: