Одна з країн ЄС домовилась відкласти платежі «Росатому» за будівництво нової АЕС

Читать на русском
Угорщина поскаржилася на якість планів корпорації Росатом, яка будує об'єкт, і вимагає проводити виплати в євро.
фото: Фокус

Угорський уряд схвалив зміни до договору з росією, які дозволять країні ЄС відтермінувати виплату відсотків за російською позикою, використаною для фінансування будівництва атомної електростанції «Пакш ІІ».

Про це повідомляє місцеве видання 24.hu.

Як відомо, Угорщина поскаржилася на якість планів корпорації «Росатом», яка будує об'єкт, і вимагає проводити виплати в євро.

Зазначається, що за домовленістю з Москвою Будапешт змінив двосторонню угоду через урядову постанову. Вона передбачає, що рф надасть Угорщині кредит у розмірі 10 мільярдів євро для будівництва двох енергоблоків «Пакш ІІ».

Держави погоджуватимуть обсяг кредиту, який використовуватиметься для будівництва, щонайменше за шість місяців до початку бюджетного періоду. Виплата відсотків має відбутись протягом 30 днів, починаючи із 16 серпня – дня, коли зміни набувають чинності.

Угорщина матиме право відтерміновувати виплати відсотків за кредитом, але при цьому буде зобов'язана сплачувати 0,25% невикористаних кредитних коштів як комісію. Крім того, оплата здійснюватиметься в євро.

Нагадаємо, у травні Євросоюз дозволив «Росатому» добудувати АЕС в Угорщині. Відомо, що росія побудує два атомні реактори в Угорщині.

А нещодавно Угорщина погодила кандидатуру посла України через три місяці після подачі заявки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: