НАБУ втретє викликає на допит ексзаступника Труханова

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку втретє викликають на проведення слідчих дій колишнього заступника Одеського міського голови.
Михайло Кучук

Національне антикорупційне бюро втретє викликало на допит колишнього заступника міського голови Одеси Михайла Кучука, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди від злочинної організації бізнесменів Бориса Кауфмана та Алекса Боруховича (раніше Олександр Грановський). Слідчі дії заплановані на 22 серпня.

Відповідна повістка про виклик оприлюднена на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Кучука Михайла Ілліча. Вам необхідно прибути 22.08.2023 року о 10:00 до Національного антикорупційного бюро України для допиту, проведення інших слідчих (розшукових) та процесуальних дій під час досудового розслідування у кримінальному провадженні №52022000000000057 від 22.02.2022 в якості підозрюваного», – йдеться у документі.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: