Гетманцев розповів, скільки прибутку отримав держбюджет від пунктів обміну валют

Читать на русском
За словами нардепа, надходження до бюджету продовжують забезпечувати платники, які мають пункти обміну валют.
фото РБК-Україна

З початку 2023 року бюджети всіх рівнів отримали понад 173 тисячі мільйонів гривень від діяльності пунктів обміну валют.

Про це повідомив голова комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram у суботу, 12 серпня.

Стало відомо, який дохід отримав держбюджет від розмитнення авто за рік після скасування пільгЗа рік було розмитнено 255,8 тисяч автомобілів, до держбюджету від цього надійшло 35 млрд гривень.

«Сталі надходження до бюджету продовжують забезпечувати платники, що мають пункти обміну валют! За 7 місяців п.р. за пункти обміну валют до бюджетів усіх рівнів надійшло 173,7 млн грн!», – написав він.

За даними Гетманцева, станом на 1 серпня до реєстру пунктів обміну було включено 3 753 обмінники за 60 юридичними особами.

«Порівняно з початком року кількість пунктів обміну збільшилася на 13, хоч і відбулося незначне скорочення юридичних осіб (-4)», – повідомив нардеп.

Він також нагадав, що «за весь 2021 рік вся галузь сплатила лише 21 млн грн податків».

Нагадаємо, глава Мінфіну назвав суму міжнародної допомоги, яку закладуть до бюджету-2024. А прем’єр Денис Шмигаль назвав п'ять пріоритетів фінансування з бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: