Скільки ґаджетів для українських шкіл передали партнери та скільки ще не вистачає

Читать на русском

За даними Міністерства освіти і науки, лише один із чотирьох українських учнів має свій персональний ґаджет для навчання. Бізнес, країни-партнери України, благодійні та міжнародні організації передали школам за час війни понад 132 тисячі одиниць комп'ютерного обладнання. А щоб ефективно налагодити онлайн навчання потрібно ще півмільйона пристроїв, з яких 253,4 тисячі критично необхідні. Яка область скільки ґаджетів отримала та скільки ще не вистачає – на інфографіці «Слово і діло».

Загалом партнери з розвитку освітніх потреб передали школам трохи більше 132 тисячі ґаджетів. Учням ще потрібно понад 496 тисяч ґаджетів, вчителям – 74,7 тисячі.

Найбільше комп'ютерної техніки було передано прифронтовим та опорним областям. Так, Харківська область отримала майже 17 тисяч ґаджетів, Дніпропетровська – 14,5 тисячі, Миколаївська – 10,2 тисячі, Запорізька – 10,6 тисячі, Херсонська – 9,6 тисячі, Одеська – 7,4 тисячі.

Установам освіти у Донецькій та Луганській областях передали 5,6 тисяч та 2,5 тисячі ґаджетів відповідно.

Київ отримав від партнерів 2,4 тисячі ґаджетів, область – трохи більше ніж 11 тисяч.

Найменше комп'ютерної техніки отримали школи у західних областях, наприклад, у Чернівецькій області лише 663 одиниці.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як змінювалися витрати України на середню освіту до повномасштабної війни.

Нещодавно у Міністерстві освіти розповіли, скільки навчальних закладів забезпечено укриттями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: