В ООН відреагували на обстріл готелю в Запоріжжі

Читать на русском
У готелі Рейкарц в Запоріжжі, який обстріляли росіяни, зупинялися співробітники ООН та інших гуманітарних організацій, які допомагають постраждалим від війни людям.
Кадр з місця прильоту в Запоріжжі 10.08.2023Фото: akzent.zp.ua

Гуманітарна координаторка ООН Деніз Браун відреагувала на удар російської армії по готелю Reikartz у Запоріжжі 10 серпня. Вона заявила, що обстріли мирних міст є порушенням міжнародного гуманітарного права і закликала росію негайно припинити удари по Україні.

Про це йдеться на сайті ООН.

Координаторка ООН в Україні зазначила, що в цьому готелі зупинялися співробітники ООН та інших гуманітарних організацій, які допомагають постраждалим від війни людям. Також, за її словами, команда ООН використовує його як базу під час неодноразових поїздок у місто.

«Це абсолютно неприпустимо. Це була база ООН для роботи з евакуації цивільних мешканців із комбінату «Азовсталь» у Маріуполі в травні минулого року», – заявила Браун.

Браун наголосила, що такі удари по мирному населенню є порушенням міжнародного гуманітарного права.

«Кількість невибіркових ударів, через які було пошкоджено цивільну інфраструктуру та через які загинули й отримали поранення мирні жителі, досягла неймовірних обсягів», – підкреслила вона.

Також координаторка ООН закликала росію «негайно припинити удари по Україні та дотримуватися своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом».

Нагадаємо, російська окупаційна армія ввечері 10 серпня завдала удару по Запоріжжю. Загинула одна людина

Також увечері 9 серпня російські війська завдали ракетного удару по житловому кварталу Запоріжжя. Внаслідок удару було зруйновано храм, торгові точки, заклади освіти, пошкоджено 13 багатоповерхових будинків.

Загинули троє людей: 43-річний чоловік та дві дівчини 19 та 21 років. Серед дев'яти поранених – 11-місячна дитина.

29 липня окупанти також завдали ракетного удару по Запоріжжю. Постраждали двоє людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: