У росії в 2022 році сталася рекордна за 10 років кількість вибухів – ЗМІ

Читать на русском
У 2022 році в росії зафіксовано найбільшу кількість вибухів – 83. Найпоширеніша причина – вибухонебезпечний предмет.
Вибух у Москві в ніч проти 30 липняКолаж 24 каналу

Минулого року на території росії сталася рекордна кількість вибухів, від них постраждали майже 11 тисяч людей. Понад півсотні стали жертвами.

Про це повідомив російський Telegram-канал «Верстка», посилаючись на щорічну доповідь МНС рф.

Аеропорти, елітні райони і навіть Кремль: які об'єкти в Москві зазнали атак дронівРосійську столицю з початку року понад десять разів атакували невідомі безпілотники. Під удар потрапляли аеропорти, елітні райони, Москва-Сіті та навіть Кремль.

«У 2022 році в росії зафіксовано найбільшу за десять років кількість вибухів – 83. Внаслідок вибухів загинули 55 людей, ще 10 647 людей постраждали», – сказано в повідомленні.

При цьому на каналі зазначають, що, «незважаючи на те, що останні десять років у росії відбувалися теракти, а житлові будинки руйнувалися через виток побутового газу, кількість вибухів щорічно не перевищувала 20, а кількість постраждалих обчислювалася сотнями, а не тисячами».

«У 2022 році, за даними МНС, вибухали житлові будинки, склади та шахти. До статистики також потрапив вибух на Кримському мості. Найпоширеніша причина вибухів у 2022 році – вибухонебезпечний предмет (бомба, ракета, міна, граната – ред.)», – уточнила «Верстка».

Згідно з підрахунками, вибухів в росії через вибухонебезпечні предмети було 55 із 83.

«Таким чином, зростання кількості вибухів у 2022 році безпосередньо пов'язане з бойовими діями», – підсумував російський портал.

Нагадаємо, останнім часом на всій території росії почастішали вибухи. Про «бавовну» повідомляють у різних містах, у тому числі й у Москві. Майже щотижня лунають вибухи в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: