До декларації G7 щодо України приєдналася ще одна країна Євросоюзу

Читать на русском
Латвія підтримала Декларацію G7, яка передбачає надання Україні гарантій безпеки на основі двосторонніх договорів. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Криш'яніс Каріньш.
Фото: LETA

Латвія підтримала Декларацію G7, яка передбачає надання Україні гарантій безпеки на основі двосторонніх договорів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Криш'яніс Каріньш у своєму Twitter-акаунті.

Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки від G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандумуЗа його словами, домовленості щодо гарантій безпеки передбачатимуть ратифікацію таких документів у парламентах держав.

Він зазначив, що Рига й надалі буде допомагати Україні у боротьбі проти Кремля.

«Латвія приєдналася до Декларації G7 щодо підтримки України. Разом з нашими партнерами ми будемо підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією стільки, скільки потрібно», – написав Каріньш.

Він додав, що уряд Латвії також очікує на створення спеціального міжнародного трибуналу з російської агресії проти України.

Нагадаємо, що Латвія стала 13-ю країною, яка підтримала Декларацію G7. З ключовими пунктами документа можна ознайомитись тут.

Раніше повідомлялося, що Україна розпочала переговори зі США щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки, як це передбачено Декларацією G7 про підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: