В українських дитсадках оновиться меню

Читать на русском
У дитячих садках планують оновити меню. Вже затверджено понад 400 карток із рецептами страв із урахуванням сезону.
фото з відкритих джерел

У дитячих садках готуються оновити меню. Вже затверджено понад 400 карток із рецептами страв. Для раціону дітей будуть використовувати продукти відповідно до пори року.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Справа дитсадку під Києвом: підозрюваний вийшов із СІЗО, йому продовжили обов'язкиАнтикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.

Нещодавно завершилася верифікація документів на страви та вироби, які готують у дитячих садках. Раніше меню складали на 2 тижні для зимово-весняного та літньо-осіннього періодів року.

Тепер воно буде сезонним із розрахунку на 4 тижні. Такі зміни дозволять урізноманітнити раціон дітей та спонукати укладачів меню використовувати продукти, притаманні для конкретної пори року, зазначають у МОЗ.

Верифікований пакет містить понад 400 карток із рецептами страв, які можна використовувати при складанні оновленого дитячого меню, наприклад, у садках. Вони наведено необхідні розрахунки (вага брутто/нетто, енергетична цінність тощо.), зазначені процеси приготування і температурні режими.

Підготовка страв відбувалася на запит МОЗ за технічної підтримки ВООЗ.

Як відомо, ще у 2019 році з ініціативи першої леді Олени Зеленської стартувала реформа харчування у школах та садках.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як мери українських міст займаються дитячими садками. З листопада 2022 року в Києві повністю виключили російську мову зі шкіл та дитсадків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: