Постраждалим від підриву Каховської ГЕС виплатять допомогу: хто її зможе отримати

Читать на русском
Кабмін затвердив порядок надання грошової допомоги постраждалим від підриву росією Каховської ГЕС.
Фото Слово і діло

Кабмін затвердив порядок надання одноразової грошової допомоги українцям у Миколаївській та Херсонській областях, які втратили врожай через підрив росією дамби Каховської ГЕС.

Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Як зараз виглядає Каховське водосховище та ГЕС – відеоЯк виглядає Каховська ГЕС і водосховище майже через два місяці після теракту рф на греблі – в ОПУ показали відео.

Розмір допомоги становить 3318 гривень за одну сотку земельної ділянки, на якій втрачено врожай овочів. При цьому допомога надається на площу не більше 20 соток у Миколаївській області та не більше 30 соток у Херсонській області.

Допомога надаватиметься українцям у Миколаївській та Херсонській областях, які володіють земельною ділянкою для ведення особистого сільського господарства та/або для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, та/або земельну ділянку для індивідуального садівництва.

Для того, щоб отримати допомогу, постраждалий має підтвердити право власності на земельну ділянку випискою з Держреєстру прав на нерухоме майно; державним актом на право приватної власності на землю або державним актом на право власності на земельну ділянку (у разі відсутності відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження у Державному реєстрі прав на нерухоме майно).

Як уточнюються, органи місцевого самоврядування створять комісію для обстеження дільниць, на яких було втрачено врожай, щоб допомогти населенню постраждалих районів.

Постраждалий має подати до комісії заяву у паперовій чи електронній формі та копію документа про право власності до 1 вересня 2023 року. Далі комісія протягом 10 робочих днів розгляне її, обстежить земельну ділянку та складе відповідний акт.

На підставі актів обстежень комісія визначить суму допомоги кожному постраждалому, складе перелік та подасть його обласним військовим адміністраціям. В ОВА до 1 жовтня цього року мають ухвалити рішення про нарахування допомоги.

Нагадаємо, у МВС озвучили кількість загиблих внаслідок підриву Каховської ГЕС. А у Мінкульті оцінили шкоду культурній спадщині від підриву Каховської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: