Названо попередні терміни відновлення Каховської ГЕС

Читать на русском
На відновлення Каховської гідроелектростанції, греблю якої підірвала рф, може піти близько шести років.
фото Maxar

На відновлення Каховської гідроелектростанції піде близько шести років. Роботи можна буде розпочати лише після деокупації.

Про це повідомило Укргідроенерго у середу, 2 серпня.

Уряд схвалив експериментальний проєкт відбудови Каховської ГЕСУ вівторок, 18 липня, уряд затвердив постанову про експериментальний проєкт з початку відбудови Каховської ГЕС.

Як повідомляється, розробка експериментального проекту відновлення Каховської ГЕС триватиме два роки. На першому етапі планується проектування тимчасової греблі водосховища.

«Після деокупації це допоможе швидко розпочати будівництво тимчасової гідроспоруди для перегородження водосховища та в умовах паводку допоможе наповнити його водою до необхідного рівня. Будівництво самої Каховської ГЕС займе близько шести років», – йдеться у повідомленні.

Наголошується також, що зараз гідроелектростанції компанії готуються до проходження опалювального сезону. Проводяться планові ремонтні роботи та реконструкція гідроенергетичного обладнання.

Нагадаємо, в ніч проти 6 червня росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС. У Херсонській та Миколаївській областях відбулися масштабні затоплення.

Сума прямих збитків становила щонайменше 2 млрд доларів. Також повідомлялося, що вартість будівництва нової Каховської ГЕС може становити 1 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: