У Києві на ярмарках знову дозволили торгувати м'ясом, рибою та молочкою

Читать на русском
У Києві на ярмарках знову продаватимуть свіже м'ясо, ковбасу, рибу, молочку та морепродукти. Але продавці повинні суворо дотримуватись санітарних норм.
Фото: pixabay.com

На київських ярмарках відновили торгівлю продуктами, що швидко псуються. Йдеться про свіже м'ясо, ковбасні вироби, живу та свіжоморожену рибу, морепродукти та молочку.

Про це повідомила пресслужба КМДА в Facebook.

Чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарстваЯк підрив окупантами Каховської ГЕС вплине на довкілля та сільське господарство України – на інфографіці.

Таке рішення ухвалили у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу КМДА.

Так, з 8 серпня 2023 року дозволено реалізацію на сезонних та сільськогосподарських ярмарках продуктів харчування: свіжого м'яса, м'ясопродуктів, ковбасних виробів, молока, молочної продукції, кондитерських виробів, живої та свіжомороженої риби, морепродуктів за умови дотримання законодавства України про харчові продукти та температурний режим .

При цьому у КМДА уточнили, що на керівників комунальних підприємств – організаторів ярмарків – лежатиме відповідальність щодо забезпечення належної організації торгівлі та дотримання вимог законодавства України про харчові продукти. Йдеться, зокрема, про дотримання державних санітарних норм.

Нагадаємо, у Києві продавати свіже м'ясо, ковбасу, рибу, молочку та морепродукти було заборонено з 4 по 31 липня. Це було пов'язано з підривом Каховської ГЕС та ускладненням епідеміологічної ситуації у літній сезон.

Також повідомлялося, що підрив Каховської ГЕС може спричинити епідемію на окупованих територіях півдня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: