Суд заарештував адвоката у справі про спробу підкупу прокурора ОГП

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного адвоката.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту адвоката, якого НАБУ і САП підозрюють у підбурюванні до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди прокурору Офісу генерального прокурора.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«7 серпня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід адвокату, підозрюваному у підбурюванні до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, а саме прокурору ОГП, за вчинення ним дій у кримінальному провадженні в інтересах громадянки. Суд частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 805 200 грн застави. Строк дії запобіжного заходу – до 01.10.2023», – йдеться в рішенні.

У разі внесення застави на адвоката буде покладено такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі міста Києва та Бучанського району Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування із свідками у справі; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

За версією слідства, адвокат підбурив громадянку до надання неправомірної вигоди у розмірі 5000 доларів прокурору Офісу генпрокурора за вчинення ним дій у кримінальному провадженні, серед яких звернення до суду з клопотанням про звільнення громадянки від відповідальності за кримінальне правопорушення.

Аби приховати злочин адвокат наполягав на укладенні договору між ним та цією громадянкою, за умовами якого ці $5000 мали стати оплатою його адвокатських послуг. У САП зауважили, що злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від волі адвоката.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Костянтину Жеваго у справі колишнього глави Верховного суду Всеволода Князєва. Раніше антикорупційні органи також запідозрили голову Держсудової адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: