У Києві встановили тризуб на монумент «Батьківщина-мати»

Читать на русском
У неділю, 6 серпня, у Києві підняли тризуб на монумент Батьківщина-мати. Остаточні роботи планують завершити до 24 серпня.
t.me/otkachenkokyiv

У неділю, 6 серпня, у Києві підняли тризуб на монумент «Батьківщина-мати». Остаточні роботи планують завершити до 24 серпня.

Про це повідомив ексміністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Відомо, що встановити тризуб на монумент мали ще вчора, 5 серпня, проте через пориви вітру роботи довелося відкласти. Та сьогодні зранку державний герб уже підняли на «Батьківщину-мати».

«Це сталось! тризуб на своєму місці. Це був складний, відповідальний, історичний проєкт. Дякую всім, завдяки кому це сталось - донори, проєктанти, будівельники, скульптор, працівники Музею Війни, всі, хто вболівав за ці зміни та підтримував», – написав Ткаченко.

За його словами, остаточні роботи зі встановлення герба планують завершити до 24 серпня.

Нагадаємо, у неділю, 30 липня, у Києві розпочалися роботи з демонтажу радянського герба на монументі «Батьківщина-Мати». Вони проходили у рамках проєкту «Тризуб Батьківщини». Наступного дня російські символи були повністю демонтовані.

Варто також додати, що монумент планують перейменувати на «Україна-мати».

«Слово і діло» розібралося, чому герб не замінили одразу після ухвалення закону про декомунізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: