Опитування щодо гербу на щиті «Батьківщини-матері»: Ткаченко розповів про результати

Читать на русском
У Дія завершилося опитування про те, що робити з гербом СРСР на щиті Батьківщини-матері. Більшість за те, щоб замінити його на тризуб.

Близько 780 тисяч українців взяли участь в опитуванні в «Дії» щодо долі герба СРСР на щиті монумента «Батьківщина-мати». Більшість висловилися за те, щоби замінити герб на тризуб.

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

За заміну герба СРСР проголосували 85% учасників опитування. Опитування стало другим за кількістю респондентів у додатку «Дія».

«Так, ми могли все зробити без консультацій з громадськістю. Зробити на свій розсуд. Але я впевнений, що діалог з суспільством – вкрай важливий. Його треба ініціювати по таких питаннях, тим паче коли нам це нічого не коштує. Мова не йде сьогодні про те, щоб повністю демонтувати монумент, тому що це точно не на часі через величезні кошти, яких потребує цей процес. Продовжуємо працювати над трансформацією монументу – його переосмисленням та технічними змінами», – написав Ткаченко.

Нагадаємо, 26 квітня у Києві демонтували бронзову скульптуру двох робітників, яку було встановлено «на ознаменування возз'єднання України з росією».

А у Харкові демонтували пам'ятник радянському маршалу Георгію Жукову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: