Британські розвідники підтвердили значні пошкодження російського корабля «Оленегорський горняк»

Читать на русском
Десантний корабель рф Оленегорський горняк майже напевно зазнав серйозних ушкоджень через атаку дронів поблизу Новоросійська.
wikimedia.org

Десантний корабель рф «Оленегорський горняк» майже напевно зазнав серйозних ушкоджень через атаку дронів поблизу Новоросійська.

Про це повідомляє британська розвідка.

За їхніми словами, знімки судна, яке хитається на 30-40 градусів, свідчать про те, що кілька водонепроникних відсіків було пробито, або що зусилля екіпажу з усунення пошкоджень виявилися неефективними.

Відзначимо, що корабель поповнив Чорноморський флот рф після повномасштабного вторгнення. Росіяни використовували його для перевозки військових, а також цивільних вантажів до Криму після удару по Керченському мосту.

Варто додати, що «Оленегорский горняк» вагою 3600 тонн і довжиною 113 метрів є найбільшим російським військовим кораблем, який серйозно пошкодили після потоплення крейсера «Москва» 13 квітня 2022 року.

Розвідники назвали цю атаку значним ударом по Чорноморському флоту росії, який раніше передислокував більшість своїх підрозділів до Новоросійська через високу загрозу для Севастополя.

Нагадаємо, у ніч проти 4 серпня під час атаки на морську базу Новоросійська було підбито російський десантний корабель «Оленегорский горняк». Це була спецоперація СБУ та ВМС.

А в ніч на 5 серпня Україна провела нову спецоперацію у Чорному морі із застосуванням надводного дрону. Українські військові підірвали великий нафтовий танкер росії SIG, який перевозив пальне для армії рф.

Глава СБУ прокоментував «бавовну» з кораблями рф та Кримським мостом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: