Дрони змінюють правила гри: Подоляк прокоментував ситуацію у Чорному морі

Читать на русском
В ОПУ заявили, що присутності російського флоту в Чорному морі буде покладено край, а разом з ним і шантажу Кремля.
фото ОПУ

Безпілотники у Чорному морі знищують цінність російського флоту. Це допоможе припинити шантаж Кремля щодо безпеки у морі.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

Атака на Новоросійськ: у мережі обговорюють ураження російського десантного корабляУ соцмережах обговорюють атаку на базу в Новоросійську та пошкодження десантного корабля Оленєгорський гірник.

«Що відбувається у Чорному морі? Дрони змінюють правила гри, повертають акваторії повноцінну зовнішню юрисдикцію, остаточно знищують цінність російського флоту. По суті повертають усіх до міжнародного морського права…», – написав він.

Як зазначив Подоляк, присутності російського флоту в Чорному морі буде покладено край, а з ним – і традиційному московському шантажу.

«Україна забезпечить свободу та безпеку у Чорному морі для світової торгівлі», – додав він.

Нагадаємо, вранці 4 серпня в міністерстві оборони росії заявили про атаку морськими дронами на їхню військово-морську базу в Новоросійську. При цьому окупанти відзвітували, що атака була успішно відбита.

Пізніше стало відомо, що це була спільна операція СБУ з ВМС України, внаслідок якої корабель «Оленегорский горняк» отримав серйозну пробоїну і поки що не може виконувати бойових завдань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: