«Велика втрата для рф»: у Буданова прокоментували удар по військовому кораблю в Новоросійську

Читать на русском
У ГУР відреагували на події у Новоросійську. Представник відомства заявив, що втрата великого десантного корабля послаблює флот окупантів, а також несе для рф великі ризики у сфері безпеки.
Фото: my.ua

Втрата великого десантного корабля послаблює флот окупантів, а також несе для росії великі ризики у сфері безпеки.

Про це в ефірі телемарафону заявив представник ГУР Андрій Юсов, коментуючи сьогоднішню атаку на військові кораблі рф в Новоросійську.

Атака на Новоросійськ: у мережі обговорюють ураження російського десантного корабляУ соцмережах обговорюють атаку на базу в Новоросійську та пошкодження десантного корабля Оленєгорський гірник.

«У Москві ми бачили невідомі літаючі об'єкти, а тут – невідомі плаваючі об'єкти. Які, очевидно, пошкодили цей десантний корабель. Наслідки цього різні. Є інформаційні, зокрема, пропагандистські. Думаю, сьогодні ми почуємо велике виття на болотах з піною на обличчях у Скабеєвих і Соловйових», – сказав він.

Юсов також зазначив, що удар по кораблям у Новоросійську – велика ляпас режиму путіну.

«У плані безпеки, звичайно, це велика втрата для флоту оккупантів та планування подальших десантних операцій. Використання цих судів стає більш проблематичним, і це є серйозним фактором, який росіяни будуть враховувати», – заявив представник ГУР.

Нагадаємо, за версією міністерства оборони росії, базу в Новоросійську атакували морські дрони. При цьому окупанти відзвітували, що атака «була успішно відбита».

Пізніше ЗМІ повідомили, що це була спільна операція СБУ з ВМС України, внаслідок якої корабель «Оленьогірський гірник» отримав серйозну пробоїну і поки що не може виконувати своїх бойових завдань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: