У Чорному морі рф розгорнула велике корабельне угруповання – Гуменюк

Читать на русском
Російські військові вивели у Чорне море велике корабельне угруповання – 15 кораблів. Не виключені провокації.
скріншот з відео

Російські окупанти вивели у Чорне море велике корабельне угруповання. Цілком імовірно, що ворог готує провокації.

Про це заявила керівник українського об'єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону 4 серпня.

Корабель окупантів у Новоросійську пошкоджено дроном, це спецоперація СБУ – ЗМІАтака на десантний корабель у бухті Новоросійська є спецоперацією СБУ, повідомляють ЗМІ. Оленегорский горняк отримав серйозну пробоїну і поки що не може виконувати свої бойові завдання.

«Корабельне угруповання ворог розгортає велике. Справді, велика кількість кораблів – зараз 15 одиниць у Чорному морі. Одна традиційно – в Азовському», – сказала вона.

За словами Гуменюк, «у Чорному морі, ймовірно, готуються до провокацій і намагаються розосередити свій корабельний склад для того, щоб він не був в одному місці накопичений».

В рамках таких провокацій, зазначила Гуменюк, можливі погрози та тиск на цивільне судноплавство поблизу Керченської протоки.

«Розосередили своє угруповання у районах Керченської протоки для того, щоб створювати райони огляду, які вони проголосили. Для того щоб тероризувати цивільне судноплавство опитуваннями, додатковими заходами», – додала спікер.

Нагадаємо, росія заявила про атаку на військово-морську базу в Новоросійську в ніч на 4 серпня. 1 серпня Міноборони рф звинуватило Україну в спробі атакувати патрульні кораблі «Сергій Котов» та «Василь Биков» у Криму.

У ВМС України заявили, що до атаки не мають ніякого відношення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: