Єрмак розповів, коли Україна почне переговори зі США щодо гарантій безпеки

Читать на русском
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував двосторонні переговори зі США щодо надання гарантій безпеки для України. За його словами, вони розпочнуться наступного тижня.
Фото: t.me/ermaka2022

Переговори зі США щодо надання гарантій безпеки для України розпочнуться наступного тижня.

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram-каналі.

Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки від G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандумуЗа його словами, домовленості щодо гарантій безпеки передбачатимуть ратифікацію таких документів у парламентах держав.

За його словами, двостороння угода зі США має діяти аж до вступу України до НАТО.

Єрмак нагадав, що окрім Штатів та інших країн G7, до декларації щодо гарантій безпеки для України приєдналися ще «понад десяток нових держав».

«З учасниками Декларації Україна укласти систему двосторонніх договорів, які містять конкретні гарантії безпеки. Зараз ми працюємо над двосторонніми угодами з кожним із цих партнерів», – повідомив Єрмак.

Він також зазначив, що в угодах з кожною окремо взятою країною будуть чітко описані формати та механізми підтримки України, зокрема фінансова та оборонна допомога, а також санкції проти рф.

Нагадаємо, декларацію G7 щодо України було прийнято на саміті НАТО у Вільнюсі. З її ключовими пунктами можна ознайомитись тут.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, якими будуть наступні кроки України на шляху до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: