Росіяни атакують Україну «Шахедами»: на Одещині, у Києві та області лунають вибухи

Читать на русском
У Повітряних силах ЗСУ заявили, що зафіксовано рух Шахедів у напрямку Києва з південно-західного та північного напрямків.
Ілюстративне фотоФото: AP

Вночі 2 серпня російські безпілотники атакують Київську та Одеську області, по них працюють сили протиповітряної оборони. Окрім цього, у КМВА повідомляють про роботу сил протиповітряної оборони у небі столиці.

Про це повідомляють голова Одеської ОВА Олег Кіпер та Telegram глави КМВА Сергія Попка.

Як відомо, російські загарбники запустили по Україні безпілотники типу «Shahed» з Приморсько-Ахтарська Краснодарьского краю.

Атаки іранських дронів: скільки «шахедів» збивають сили ППОДинаміка знищення іранських дронів-камікадзе в Україні з вересня минулого року – на інфографіці.

«Зафіксовано рух ворожих БпЛА! У регіоні працюють сили ППО. Дотримуйтеся інформаційної гігієни – не фотографуйте та не знімайте роботу наших захисників. Не нехтуйте правилами безпеки, залишайтеся в укриттях до закінчення повітряної тривоги», - йдеться у повідомленні Київської ОВА.

У Києві під час повітряної тривоги лунають вибухи - у місті та в області працюють підрозділи протиповітряної оборони.

Згодом було зафіксовано падіння уламків у Соломʼянському і Святошинському районах.

Очільник столиці повідомив, що внаслідок падіння уламків у Солом’янському районі є пошкодження нежитлового приміщення, а у Святошинському районі горить дерево.

За даними очільника КМВА у Солом'янському та Святошинському районах зафіксовано пошкодження нежитлових приміщень. Є загоряння. Інформації щодо потерпілих наразі немає.

При цьому, мер Києва заявив, що есктрені служби отримали повідомлення про вибух у Голосіївському районі столиці.

Водночас, у Повітряних силах ЗСУ зазначили, що група БпЛА типу Shahed рухається над акваторією Чорного моря у бік півдня Одеської області у напрямку Ізмаїла.

Крім того, за даними Повітряних сил, група «Шахедів» рухається до гирла Дунаю. А Телеграм-канали пишуть про вибухи у Ізмаїлі. Наразі ця інформація встановлюється.

Нагадаємо, у ніч на 1 серпня росіяни атакували Харків дронами-камікадзе, у місті лунали вибухи, спалахнула пожежа. Внаслідок атаки було пошкоджено навчальний заклад у Салтівському районі та будівлю на території спорткомплексу у Шевченківському районі. Отримав поранення та був госпіталізований 63-річний охоронець.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: